top of page

Wat moet je doen om je rijbewijs te halen?

Allereerst moet je uiteraard 16,5 jaar of ouder zijn om te mogen beginnen met rijlessen, zorg ervoor dat je altijd je legitimatiebewijs bij je hebt.

Theorie:

Onze rijschool verzorgt op dit moment geen theorielessen, om onze leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op het theorie examen maken wij gebruik van een theoriepakket dat bestaat uit een interactief lesboek via internet, zo'n 50 proefexamens en instructiefilms.

Ook is er de mogelijkheid tot privé theorieles bij een van onze partners.

Wil je graag zelf thuis alvast je theorie oefenen, kijk dan op www.haaljetheorie.nl

Het theorie examen kun je zelf op internet reserveren via http://www.cbr.nl/1123.pp

Voor alle informatie over het theorie examen kun je kijken op http://www.cbr.nl/1025.pp

Praktijk:

Voordat je een tussentijdse toets of het praktijkexamen gaat afleggen moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat.

Ook hier geldt wederom, zorg ervoor dat je het niveau haalt om het rijexamen positief af te sluiten. Heb je in de rijles nog regelmatig hulp nodig om de verkeerstaak uit te voeren, dan heeft het weinig nut om te gaan gokken op een goede uitslag van het examen.

Ben goed voorbereid voor je het examen gaat afleggen, je instructeur begeleidt je hierbij.

Voor alle informatie over het praktijk examen kun je kijken op http://www.cbr.nl/1058.pp

Tussentijdse Toets:

Om je examen niveau nog hoger te krijgen kun je voor je praktijk examen een tussentijdse toets afleggen, deze toets is een afspiegeling van het echte praktijk examen en zorgt er in ieder geval voor dat alle procedures van een praktijk examen al eens uitgevoerd zijn waardoor de nervositeit minder zal zijn.

Ook kun je bij de toets vrijstelling behalen voor het uitvoeren van de bijzondere manoeuvres bij het echte praktijk examen.

Voor alle informatie en voordelen van een toets kun je kijken op http://www.cbr.nl/1043.pp

bottom of page